Wie zijn wij?

In de omgeving van Bree wordt begin 1991 een nieuwe modelvliegvereniging opgericht door vijf zeer actieve modelvliegers.

Wat volgde was een naarstige zoektocht naar een geschikt terrein: verschillende lokaties werden gekeurd en proefgevlogen o.a. in Tongerlo, Beek en 't Hasselt (deelgemeenten van Bree).

Het terrein in 't Hasselt bleek het meest ideale. Na een vlot akkoord met de eigenaar en dankzij de enorme inzet van onze vijf piloten kon er vanaf april 91 in Bree aan modelvliegsport worden gedaan.

Op deze locatie vloog men ongeveer 5 jaar waarna de club verhuisde naar een tweede terrein, gelegen in Opitter, eveneens een deelgemeente van Bree.

In Opitter werd gevlogen van 1996 tot eind 2014 waarna we echter opnieuw op zoek moesten naar een ander terrein in Bree. 
Sinds 2017 kan u ons vinden op de Vostert in Bree aan het eind van de Hoolstraat.

De BREESE MODELVLEUGELS is een vereniging van liefhebbers van modelvliegsport die op een ontspannende en niet competitieve manier (afgezien van de zweefwedstrijden) aan modelvliegen doen. De vereniging telt op dit ogenblik een 40-tal leden variĆ«rend in leeftijd van 18 tot 75 jaar ! Er wordt zowel met zweefvliegtuigen als met motormodellen gevlogen en dit op een vliegveld (graspiste) gelegen temidden van agrarisch gebied, op grote afstand van woonhuizen. Alles gebeurt welteverstaan overeenkomstig de clubreglementen alsook de gangbare wettelijke bepalingen. Wil je eens komen kennis maken? Kom op een zaterdag- of zondagnamiddag bij goed vliegweer eens op bezoek op ons vliegplein, of stuur ons een e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.